PepsiCo UK, een producent van voedingsmiddelen en dranken, en Pfizer UK, een farmaceutisch bedrijf, hebben de Top Employers UK lijst voor 2023 gehaald.

Het Top Employers Institute stelde de lijst samen door HR-beleid en people practices van organisaties over de hele wereld te beoordelen, waaronder 99 Britse organisaties.

Om de certificering te behalen, werden de HR-praktijken van de deelnemende organisaties door het instituut beoordeeld aan de hand van zijn HR best practices survey. Deze bestreek zes HR-domeinen, waaronder mensenstrategie, werkomgeving, talentacquisitie, leren, welzijn en diversiteit en inclusie. De informatie werd vervolgens gevalideerd en onafhankelijk gecontroleerd om de integriteit van de processen en gegevens te waarborgen.

Andere werkgevers op de lijst van topwerkgevers in het Verenigd Koninkrijk waren onder meer facilitair bedrijf Mitie en bandenfabrikant Apollo Tyres UK.

Volgens het instituut viel de inzending van Mitie op door de introductie van bijzondere arbeidsvoorwaarden voor alle 68.000 collega's, waaronder 24/7 toegang tot een virtuele huisartsendienst, levensverzekeringen en salarisvoorschotten. Mitie werd ook erkend voor haar focus op leren, ontwikkeling en loopbaanontwikkeling, waarbij zij deze centraal stelde in haar HR-praktijken met de introductie van een speciale ontwikkelingstoolkit.

Ondertussen behaalde Apollo Tyres UK een algemene score van 81% voor haar Britse activiteiten, scoorde 100% voor prestatiemanagement en kreeg ook sterke resultaten voor haar personeelsontwikkeling en leerpraktijken.

David Plink, chief executive officer van het Top Employers Institute, zei: "Uitzonderlijke tijden brengen het beste in mensen en organisaties naar boven. En dat hebben we dit jaar gezien in ons Top Employers Certificeringsprogramma: uitzonderlijke prestaties van de gecertificeerde Top Employers 2023. Deze werkgevers hebben steeds laten zien dat ze zorg dragen voor de ontwikkeling en het welzijn van hun mensen. Daarmee verrijken zij gezamenlijk de wereld van werk. We zijn trots om de groep toonaangevende mensgerichte werkgevers van dit jaar aan te kondigen en te vieren."

Jasmine Hudson, chief people officer bij Mitie, voegt daaraan toe: "Dat we voor het vijfde jaar op rij erkend worden als UK Top Employer is een bewijs van onze voortdurende inzet om het welzijn en de ontwikkeling van onze werknemers te ondersteunen en erin te investeren. We streven ernaar de favoriete werkgever in de facilitaire sector te zijn en ik ben trots op de stappen die we hebben gezet om van Mitie een fantastische plek om te werken te maken."

Neeraj Kanwar, managing director en vice-voorzitter van Apollo Tyres, zei: "Het toont aan dat we zwaar investeren in de vaardigheden, het welzijn en de vooruitgang van ons personeel in het Verenigd Koninkrijk. Het laat onze sterke waarden zien en wat een lonende, opwindende en groeiende plek we zijn om te werken. Ik denk dat het ons zal helpen nog meer toptalent aan te trekken."