Een investering van £170m verhoogt Amazon's minimumsalaris voor frontline Operations medewerkers vanaf 15 oktober, nu Amazon aankondigt 15.000 seizoensgebonden functies te werven in het Verenigd Koninkrijk. Het minimum aanvangssalaris voor frontline Operations medewerkers bij Amazon zal stijgen naar tussen de £11,80 en £12,50 per uur, afhankelijk van de locatie. Deze verhoging van het aanvangssalaris voor alle fulltime, parttime, tijdelijke en seizoensfuncties gaat in op 15 oktober.

In april 2024 zal het minimum aanvangssalaris verder stijgen tot tussen de £12,30 en £13 per uur, afhankelijk van de locatie - een stijging van ten minste £1 per uur voor eerstelijns medewerkers bij Operations in het Verenigd Koninkrijk.

Wat betekent de loonsverhoging bij Amazon?
De verhogingen vertegenwoordigen een investering van 170 miljoen pond in de lonen en betekenen dat het minimum aanvangssalaris van Amazon in twee jaar tijd met 20% is gestegen en sinds 2018 met 50%. Tienduizenden werknemers in heel Groot-Brittannië zullen hiervan profiteren, evenals meer dan 15.000 seizoensmedewerkers die dit feestseizoen zullen worden aangenomen op Amazon-locaties in het hele land.

Daarnaast krijgen alle werknemers vanaf de eerste dag een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een particuliere ziektekostenverzekering, levensverzekering, inkomensbescherming, gesubsidieerde maaltijden en personeelskorting. Samen zijn deze voordelen duizenden ponden per jaar waard, en werknemers kunnen profiteren van het bedrijfspensioenplan.

Amazon biedt werknemers ook een innovatief programma genaamd Career Choice dat voorziet in financiering voor de ontwikkeling van vaardigheden door middel van nationaal erkende cursussen tot £8,000 over vier jaar.

"We hebben een aantal van de meest getalenteerde collega's die er zijn en we zijn er trots op dat we hen concurrerende lonen en arbeidsvoorwaarden kunnen bieden, evenals fantastische mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling, en dat alles in een veilige en moderne werkomgeving", zegt John Boumphrey, Amazon UK Country Manager. "Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom mensen bij Amazon willen werken - of het nu hun eerste baan is, een seizoensfunctie of een kans voor hen om hun carrière vooruit te helpen."

"We bereiden ons het hele jaar door voor op de feestdagen, dus we zijn ook blij dat we dit jaar meer dan 15.000 seizoensfuncties beschikbaar hebben om onze klanten te helpen verblijden. We kijken ernaar uit om collega's te verwelkomen die jaar na jaar terugkeren om bij Amazon te werken, samen met velen die het seizoensteam voor de eerste keer komen versterken."