Werknemers van Menzies Cargo hebben na een intensieve cao-onderhandelingen met vakbond FNV, een loonsverhoging van 10,4% bedongen voor het jaar 2024. Dit akkoord komt na stukgelopen onderhandelingen en een ultimatum gesteld door de FNV.

John van Dorland, bestuurder FNV Luchtvaart, spreekt zijn tevredenheid uit over de bereikte overeenkomst: "De actiebereidheid onder de leden was groot. Dan zie je dat we samen veel voor elkaar kunnen krijgen. We hebben nu bij alle afzonderlijke cargobedrijven goede afspraken kunnen maken."

De nieuwe cao, die vanaf 1 januari 2024 tot 1 januari 2025 geldt, zorgt voor een brutoloonstijging van 275 euro per maand voor fulltime werknemers. Parttime werknemers ontvangen een naar rato aangepaste loonsverhoging.

Deze loonsverhoging wordt gezien als een noodzakelijke inflatiereparatie. "De werknemers zijn er de afgelopen tijd financieel behoorlijk op achteruit gegaan," verklaart Van Dorland. "Ze konden steeds minder boodschappen kopen voor hun loon. Dat moet hersteld worden."

Deze afspraak bij Menzies Cargo volgt op eerdere cao-akkoorden met Swissport, WFS en Dnata, en markeert een belangrijke stap richting een gezamenlijke sector-cao die vanaf 1 januari 2025 ingaat. Van Dorland benadrukt het belang hiervan: "Met de komst van één sector-cao komt er ook een gelijk speelveld voor alle cargobedrijven. Daarmee komt er een eind aan de race naar beneden als het gaat om arbeidsvoorwaarden."