Amazon zegt dat het de toekenning van aandelen aan werknemers, een onderdeel van zijn compensatieplan, zou verminderen nu de e-commerce gigant zich in onzekere economische omstandigheden bevindt.

"We hebben de beslissing genomen om RSU (restricted stock units) te verminderen in het laatste jaar met een klein bedrag (andere jaren worden niet beïnvloed)," zei een woordvoerder van Amazon in een gemailde verklaring aan Reuters, zonder de periode van het laatste jaar te specificeren.

Het nieuws komt weken nadat Amazon een tweede ronde van massaontslagen aankondigde, als aanvulling op een golf van ontslagen die de technologiesector overspoelt nu een ruwe economie bedrijven dwingt om te bezuinigen op personeel. 

Business Insider had als eerste de geplande verandering in de loonstructuur van het bedrijf gemeld en zei dat Amazon in het eerste kwartaal van volgend jaar de beloning van 2025 opnieuw zou evalueren om "te plannen voor aandelenvariatie".

Het bedrijf bekijkt de mogelijkheid om zijn compensatiemodel in de toekomst aan te passen om meer in evenwicht te zijn tussen basiscompensatie in contanten en aandelen, na het bekijken van de combinatie van een onzekere economie en zijn compensatiebudget, zei de woordvoerder.