De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Er zijn veel uitdagingen bij gekomen op HR gebied. Het is bijvoorbeeld steeds moeilijker geworden om de juiste mensen te vinden. En als je de juiste mensen eenmaal gevonden hebt, is het weer lastig om ze vast te houden. Daarnaast neemt ziekteverzuim door psychische klachten en overspannenheid toe. Dat is niet gek: de wereld gaat sneller, er zijn meer prikkels, er is meer druk – mensen lopen daardoor steeds vaker vast. En dat weet je als HR manager. Je kent de problemen. Alleen: waar haal je de tijd vandaan om er echt wat aan te doen? En hoe krijg je je organisatie mee?

000009980015

Goed voor je mensen zorgen loont.

Vanuit het werk dat we doen bij The Recharge Club, spreken we dagelijks met HR managers. Ze willen stuk voor stuk investeren in de gezondheid en het werkgeluk van hun personeel. Maar ze stuiten vaak op weerstand vanuit hun organisatie. Een veelgehoord bezwaar is: ‘Als ze de werkdruk niet aankunnen, moeten ze maar iets anders zoeken.’ Of: ‘Zijn we als bedrijf wel verantwoordelijk voor de gezondheid van ons personeel?’ Over die verantwoordelijkheid valt te discussiëren. Maar als we die discussie even loslaten en kijken naar wat het zakelijk oplevert, dan wordt al gauw duidelijk dat je eigenlijk geen keus hebt. Naast dat iedereen een fijn en energiek leven verdient, is het zakelijk gezien slim om je personeel opgeladen te houden. Opgeladen mensen zijn namelijk productiever. Ze verzuimen minder. Ze zijn begripvoller. En het allerbelangrijkste: gelukkiger. Daar pluk je als organisatie natuurlijk de vruchten van. Als het goed gaat met je mensen, dan floreert je bedrijf ook. Maar het werkt ook andersom: als je mensen niet opgeladen zijn, lijdt je bedrijf eronder. Dus het is win-win. Of verlies-verlies. Wat kies je?

Voor young professionals is het extra belangrijk.

Nieuwe generaties kijken anders naar werk. Ze zijn mondiger. Ze werken vaker op afstand. Steeds meer jongeren zijn bezig met persoonlijke groei. Ze vinden werkgeluk en ontwikkeling belangrijker dan wéér een salarisverhoging. Dus als je jonge mensen aan wil trekken en vast wil houden binnen je organisatie, moet je wat met deze thema’s. Je moet erin mee. Je kan dingen niet blijven doen zoals je ze altijd al deed – dat werkt simpelweg niet meer.

Hoe houd je je personeel gelukkig en opgeladen?

Je kunt zorg voor je personeel op allerlei manieren invullen. The Recharge Club is een van die manieren. We haken aan bij je organisatie en ondersteunen je. Met ons programma en onze events maken we je mensen sterker en weerbaarder. We helpen ze ontdekken hoe ambitie en uitgerust zijn samen kunnen gaan. Want altijd maar meer doen levert niet per se meer op. We komen veel verder als we vaker opladen. Als we op tijd rust nemen en ons hoofd legen. Soms even stilstaan, om daarna weer twee stappen vooruit te doen – daar geloven wij in.