Als je je organisatie klaar wilt stomen voor de toekomst, dan heb je young professionals nodig. Maar elke HR manager weet: het aantrekken en behouden van deze groep wordt steeds ingewikkelder. Dus je moet je in ze verdiepen. Ze leren kennen. Uit onderzoek is gebleken dat persoonlijke ontwikkeling een van de belangrijkste aspecten is voor young professionals. Ze willen doorgroeien. Talenten ontdekken. Leren begrijpen wat echt bij ze past. Er zijn tal van dingen die je als organisatie kan doen om ze daarbij te helpen – wij hebben er drie voor je op een rij gezet.

1. Help young professionals om hun energie te managen

Young professionals wisselen makkelijk van baan. Een van de redenen om te vertrekken is een te hoge werkdruk. Als organisatie kun je helpen om dat te voorkomen. Je kunt ze inzicht en tools geven om hun energie beter te managen, bijvoorbeeld door experts aan te haken. Of door een programma met ze te doorlopen waardoor ze zichzelf wat beter leren kennen en zo precies weten wanneer ze op moeten laden. Misschien wel het allerbelangrijkst: het begint bij jou, bij de manager. Geef het goede voorbeeld. Maak werkdruk bespreekbaar tijdens overleg of tussen de bedrijven door: heb je genoeg tijd voor jezelf? Hoe zit je in je energie? Daag ze uit om keuzes te maken en bepaalde dingen juist niet te doen.

2. Haak experts aan om young professionals te inspireren

Door experts uit te nodigen voor een sessie laat je aan young professionals zien dat je ze serieus neemt. Dat je ze op waarde schat en ze uit wil dagen. Het is slim om verschillende experts aan te haken – ontwikkeling is namelijk niet één onderwerp. Het heeft meerdere invalshoeken. Het mentale stuk bijvoorbeeld. Maar ook energie management. Leiderschap. Gezond leven. Productiviteit. Een brede ontwikkeling is cruciaal; je kan mensen bijvoorbeeld wel heel goed ontwikkelen op de skill leiderschap, maar als ze niet weten hoe ze met zichzelf om moeten gaan, wordt het ingewikkeld. Naast dat je young professionals iets extra’s geeft door experts uit te nodigen, profiteer je als bedrijf natuurlijk ook van de nieuw verworven kennis.

3. Laat young professionals werken in een groep met gelijkgestemden

Breng de young professionals binnen je organisatie bij elkaar. Laat ze ideeën uitwisselen, elkaar motiveren. En het hoeft niet alleen binnen je eigen organisatie – het kan er ook buiten. De samenwerking tussen Ahold en Tony Chocoloney is hier een mooi voorbeeld van. Er zijn veel voordelen aan zo’n samenwerking tussen bedrijven. Young professionals leren van elkaar. Maar ze zien ook dat het gras niet altijd groener is aan de overkant, waardoor ze minder snel ‘weglopen’. Als je het interessant en uitdagend houdt binnen je organisatie, als je durft te investeren in persoonlijke ontwikkeling, dan hoppen young professionals niet naar buiten, maar binnen je organisatie.

Een programma dat helpt om mensen aan je organisatie te binden

We hopen dat de bovenstaande tips je inspireren om zo snel mogelijk zelf aan de slag te gaan. Mocht je toch nog wat hulp nodig hebben, dan helpen we je graag op weg met ons jaarprogramma.

Ons jaarprogramma is er helemaal op gericht om young professionals te helpen om alles uit hun werk en hun leven te halen. De invulling is veelzijdig. Deelnemers doorlopen bijvoorbeeld groepssessies met bekende, inspirerende sprekers op thema’s als leiderschap, time management en presteren op topniveau. Ze gaan de diepte in tijdens een een-op-een coaching traject. Ze doen uitdagende activiteiten rondom persoonlijke ontwikkeling. Denk aan [activiteit]. Of [activiteit]. Na afloop van het programma zitten de young professionals vol met inspiratie, handige tools en hebben ze een heldere richting voor ogen – daar profiteer je als organisatie natuurlijk ook van. Bovendien kun je er weer iets zekerder van zijn dat je jonge talenten sowieso nog een jaartje aan boord blijven 🙂

Lijkt het je leuk om met ons programma te starten?

Je mag ons bellen of mailen.