Er wordt veel over ze gezegd, veel over ze geschreven. Eén ding is duidelijk: jonge mensen worden lang niet altijd goed begrepen. Het is belangrijk om aandacht aan ze te schenken, om in hun belevingswereld te stappen. En dat is geen extraatje of bijzaak: je hebt gedreven, opgeladen young professionals heel hard nodig als je een mooie toekomst wilt voor je bedrijf. Er zijn de afgelopen jaren verschillende waardevolle onderzoeken* gepubliceerd over wat young professionals willen of verwachten van je organisatie. Wij hebben een aantal belangrijke inzichten uit die onderzoeken op een rij gezet.

Young professionals laten zich niet afschepen met weer een loonsverhoging – ze willen zich ontwikkelen

Young professionals zijn gretig. Ze willen zich ontwikkelen. Volgens Careerwise* zijn jonge mensen niet meer hoofdzakelijk bezig met geld of aanzien. Ze willen vooral iets beters van zichzelf maken. Ze willen groeien, ze willen vooruit. Aan de slag met hun talenten. Maar ook nieuwe skills leren. Careerwise omschrijft het mooi: ‘Ze denken niet in cashen, maar in kansen en willen er vooral geen één missen.’ 

Die behoefte aan persoonlijke ontwikkeling mag niet lichtzinnig worden opgevat volgens een ander onderzoek, van Youngworks*. Als young professionals het gevoel hebben dat ze vastlopen, kijken ze steeds sneller naar alternatieven – ze zijn een stuk minder loyaal aan bedrijven en kiezen eerder voor zichzelf. Een belangrijk punt dus, want met de war for talent die gaande is, wil je als organisatie niet achter het net vissen.

Je organisatie moet ergens voor staan

Uit het onderzoek van Youngworks blijkt dat young professionals het steeds belangrijker vinden om zich te kunnen identificeren met de organisatie waar ze voor werken. Ze zien het als meer dan een plek om geld te verdienen. Ze willen achter je bedrijf kunnen staan en met trots kunnen vertellen dat ze voor je werken. Dat je bedrijf iets waardevols toevoegt aan de maatschappij is voor jonge mensen essentieel. 

Een gezonde balans tussen werk en prive

Volgens Careerwise heeft corona voor wat veranderingen gezorgd. Familie, woonsituatie en een gezonde werk-privébalans zijn nog belangrijker geworden sinds het vele thuiswerken tijdens de pandemie. Youngworks voegt daaraan toe dat jonge mensen steeds bewuster zijn van de keerzijde van hard werken. Ze geven makkelijker grenzen aan. En ze zijn scherper op het ontstaan van mentale klachten.

Geluk is het allerbelangrijkste

Succes? Dat definieert 96% van de jonge mensen als ‘gelukkig zijn’. ‘Gelukkig worden’ staat volgens Careerwise in de top drie van de ambities van jonge mensen. Dat rijmt met wat we eerder schreven: geld en status zijn allang niet meer het belangrijkste. Maar de drang naar geluk heeft ook een valkuil: ondanks dat hun bewustzijn over de werk-privébalans is toegenomen, kampen steeds meer jonge mensen met burn-outs en andere psychische klachten. Volgens Careerwise is het belangrijk om young professionals hierin goed te begeleiden. Door ze bijvoorbeeld te helpen hun talent te ontdekken. Of door ze te leren dat falen oké is. 

*Bronnen

Careerwise (2021): Gedreven door ontwikkeling. Een onderzoek naar de werkbehoeften van millennials & Generatie Z.

Youngworks (2023): Generatie zelf. Product van de tijdgeest, vormgever van de toekomst.