Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Frans modehuis Hermès geeft personeel 4.000 euro bonus na recordjaar

Het Franse modehuis Hermès, bekend van de Birkin- en Kelly-handtassen heeft alle medewerkers een bonus van 4.000 euro gegeven. Het bedrijf beleefde vorig jaar een recordjaar met de verkoop van dure tassen.

2. Bedrijven aarzelen in jacht op personeel en dat doet Randstad pijn

Randstad merkt dat bedrijven iets minder gretig personeel aannemen nu het minder gaat met de economie. Daardoor namen de inkomsten van het uitzendconcern vorig jaar stevig af en daalde de winst met een derde.

3. Van ziekteverzuim naar Beter Bonus (blog van AFAS)

Zo’n 1,5 procent. Dat was jarenlang ons gemiddelde ziekteverzuim. Na corona steeg dat percentage en het is eigenlijk niet meer omlaag gegaan. Vandaar dat we in de cijfers en de verhalen achter de cijfers gedoken zijn. Én samen met de medewerkers nieuwe regelingen hebben bedacht. Lees hier het blog van AFAS over een aantal van hun nieuwe regelingen. 

4. 8 tips voor ontspanning op het werk

In een modern bedrijf is ontspanning niet meer weg te denken. Het aanbieden van sport, spelletjes of ontspanningsoefeningen aan personeel heeft veel voordelen, maar ook enkele valkuilen. Acht tips om ontspanning goed in te zetten.

5. Onterecht ontslagen directeur Goudwisselkantoor krijgt 375.000 euro

Edelmetalenhandel Goudwisselkantoor moet een onterecht ontslagen directeur 375.000 euro aan ontslagvergoedingen en achterstallige bonussen betalen. De man werd van het ene op het andere moment op straat gegooid nadat hij vroeg om een hogere beloning.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl