Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Meer interesse voor sparen voor pensioen onder jongeren en zzp’ers, maar hoeveel heb je nodig?

Volgens online pensioenbank Brand New Day heeft het nieuwe pensioenstelsel de aandacht van jongeren en zzp’ers getrokken. De bank ziet het aantal klanten groeien. Maar hoeveel geld heb je eigenlijk nodig als je met pensioen gaat en op welke manieren kun je sparen?

2. UWV: Onderweg naar het principeakkoord pensioen 2024

De Wet toekomst pensioenen (Wtp) is ingegaan op 1 juli 2023. Alle pensioenregelingen in Nederland moeten uiterlijk op 1 januari 2028 voldoen aan de nieuwe regels. UWV en de vakorganisaties zijn, samen met het pensioenfonds UWV, bezig met de nieuwe pensioenregeling voor UWV.

3. Eiffeltoren dicht door staking, personeel ontevreden over financieel beheer en verloedering

De Eiffeltoren in Parijs is gesloten door een staking. Het personeel wil zijn ongenoegen uiten over het financieel beheer en de slechte staat van de Eiffeltoren. Hoe lang de staking zal duren, is nog niet duidelijk.                 

4. In maart volgende onderhandelingen cao Rijk

FNV Overheid, AC Rijksvakbonden, CNV Overheid en CMHF Overheid gaan begin maart met de werkgever Rijk onderhandelen over een nieuwe CAO-Rijk. Eerder hebben wij bij staatssecretaris Alexandra van Huffelen erop aangedrongen dat rijksmedewerkers zo snel mogelijk gecompenseerd worden voor de inflatie en een stevige loonsverhoging krijgen in een nieuwe cao.

5. Personeel van aardappelverwerker Aviko legt werk neer

Bij de maker van diepvriesfriet Aviko hebben honderden mensen het werk neergelegd. Het gaat om medewerkers van fabrieken in Gelderland en Limburg. Wat de gevolgen zijn voor de beschikbaarheid van de aardappelproducten is nog onduidelijk.

6. Vrijwel alle salarissen omhoog in 2024, stijging het grootst bij minimumlonen

Vrijwel alle werknemers in Nederland gaan er begin 2024 in loon op vooruit. Jan Modaal, met een brutoloon van 3.395,06 euro, ontvangt komend jaar netto 79,17 euro meer per maand. De stijging is het grootst voor mensen die een minimumloon verdienen.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl