In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds krapper wordt en het behouden en aantrekken van talent een grote uitdaging vormt voor werkgevers, is het essentieel om creatief te zijn met arbeidsvoorwaarden. Een van de meest gewilde arbeidsvoorwaarden van het moment, is zakelijke fietslease. Dit moderne arbeidsvoordeel biedt niet alleen voordelen voor werknemers, maar kan ook aanzienlijke problemen oplossen voor werkgevers. Laten we eens kijken naar waarom zakelijke fietslease een win-win situatie is voor beide partijen.

Gezondere, productievere en blijere werknemers

Fietsen bevordert de gezondheid en het welzijn van werknemers. Door werknemers aan te moedigen om de fiets te gebruiken voor woon-werkverkeer, investeert een werkgever aldus in de gezondheid van zijn werknemers. Regelmatige lichaamsbeweging verbetert niet alleen de fysieke gezondheid, maar kan ook leiden tot een betere geestelijke gezondheid en een hoger energieniveau gedurende de werkdag. Gezonde werknemers zijn over het algemeen productiever, gemotiveerder en minder vaak ziek. 

Fiscaal voordelig voor de werknemer, kosteloos voor de werkgever

Een van de grote voodelen van zakelijke fietslease voor werknemers is het fiscale voordeel ten opzichte van het privé aanschaffen van een fiets. Doordat de leasekosten van de fiets uit het brutoloon worden betaald, genieten werknemers een bruto-netto voordeel over de waarde van de fiets als over het onderhoud, reparatie en de verzekering daarvan. Ook hoeven werknemers geen grote investering te doen om een kwaliteitsfiets te verkrijgen en krijgen ze na afloop de mogelijkheid om de fiets over te nemen. Bovendien kan de inrichting van het fietsplan snel en kosteloos geïmplementeerd worden. Denk hierbij aan koppelingen met salarissystemen zodat HR en de salarisadministratie weinig tot geen werk hebben. 

Aantrekkelijke werkgever

Het verminderen van de CO2-uitstoot door het stimuleren van fietsgebruik draagt bij aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van het bedrijf en helpt bij het realiseren van milieudoelstellingen op lange termijn. Bedrijven tonen zich hiermee als vooruitstrevend, maatschappelijk betrokken en milieubewust. Dit leidt tot een verbeterd bedrijfsimago en een positieve perceptie bij zowel huidige als toekomstige werknemers. Veel werknemers zijn vandaag de dag op zoek naar werkgevers die waarde hechten aan duurzaamheid en het welzijn van hun personeel en maatschappij. Het aanbieden van fietslease kan daarom een belangrijke rol spelen bij het aantrekken en behouden van talent.

Kortom, zakelijke fietslease biedt tal van voordelen voor werkgevers, variërend van het bevorderen van duurzame mobiliteit tot het verbeteren van de gezondheid en productiviteit van werknemers. Door deze gunstige arbeidsvoorwaarde te aan te bieden, kunnen bedrijven niet alleen problemen oplossen waarmee ze worden geconfronteerd, maar ook een positieve impact hebben op het milieu, de gemeenschap en hun eigen bedrijfsprestaties.

Meer weten over zakelijke fietslease? Vraag de brochure aan!