Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. PostNL wil lonen van postbezorgers met 19 procent omhooggooien

Postbezorgers bij PostNL kunnen rekenen op een loonsverhoging van 19 procent verspreid over twee jaar. Dat is het onderhandelingsresultaat van PostNL en vakbonden voor bijna vijftienduizend medewerkers.

2. Extra loon trekt geen leraren naar scholen met veel kwetsbare kinderen

Een financieel extraatje zorgt er niet voor dat er meer leraren gaan werken op scholen met veel kwetsbare leerlingen. Deze tijdelijke arbeidsmarkttoelage moet het makkelijker maken om personeel te vinden, maar heeft nog niet het gewenste effect.

3. Talkshow KRAP: Gezond aan het werk

Een belangrijk gesprek over het thema van nu: Gezond aan het werk! Op donderdagavond 4 april in de vierde editie van KRAP, de online talkshow van UWV, interviewt journalist Martijn de Greve diverse gasten. Zo gaat hij in gesprek met vicevoorzitter FNV Kitty Jong, SER-kroonlid Marike Knoef en hoogleraar Amsterdam UMC Cécile Boot, haar aandachtsgebied: arbeid en gezondheid.

4. Stress groeit bij werknemers: 'Integrale aanpak nodig'

Nederlanders vallen vaker uit door stress op het werk en de werkdruk zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat blijkt uit cijfers en een overheidsadvies die dinsdag gepubliceerd zijn.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl