Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Afgestudeerde hbo'ers komen makkelijk en snel aan werk

Afgestudeerde hbo'ers doen het goed op de arbeidsmarkt. Zo'n 90 procent van alle voltijdsstudenten vindt binnen drie maanden na het afstuderen een baan. Van de studenten die een lerarenopleiding hebben afgerond, vindt 96 procent meteen werk. Lees hier het bijhorende artikel. 

2. Kinderopvang pakt personeelstekort aan door deeltijders meer te laten werken

Deeltijders motiveren om extra uren te draaien in de kinderopvang of op school moet de personeelstekorten doen slinken. In de kinderopvang blijken zulke initiatieven succesvol: bestaand personeel maakt tientallen uren extra. Maar in de zorg en het onderwijs is dat lastiger.

3. Rechtbank: Albert Heijn brak staking logistiek personeel onrechtmatig

 

Albert Heijn heeft vorig jaar stakend personeel onrechtmatig onder druk gezet om hun werk te hervatten.  Dat is in strijd met het zogenoemde onderkruipersverbod. Zo oordeelt de rechtbank in Rotterdam.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl