Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. HR-trends 2024: wat zijn de nieuwste ontwikkelingen rondom personeel?

Het succes van je onderneming is afhankelijk van heel wat factoren. Een belangrijk factor is natuurlijk je personeel. Je werknemers kunnen je bedrijf op grote hoogte brengen. Welke HR-trends kunnen je helpen om in 2024 te groeien? We zetten de belangrijkste HR-trends 2024 rondom personeel voor je op een rij.

2. WKR en de leasefiets: slim gebruikmaken van de werkkostenregeling

Als MKB-bedrijf weet u dat het aantrekken en behouden van talentvolle werknemers eenuitdaging kan zijn. Gelukkig kunnen aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden daarbij helpen. Eén van de oplossingen? De steeds populairder wordende bedrijfsfiets. En dat is niet alleen goed nieuws voor uw werknemers, maar ook voor u. In dit artikel laat Bakertilly u zien hoe u de werkkostenregeling (WKR) slim kunt benutten voor een leasefiets.

3. Concurrentie om personeel jaagt werkgevers op kosten

Concurrentie om personeel te werven en te behouden dwingt werkgevers om alle registers open te trekken. Vooral financiële middelen zoals een aanbrengpremie en hoger inschalen zijn populair, maar ook persoonlijke aandacht en het verbeteren van de werk-privé-balans behoren tot de ingezette middelen, blijkt uit onderzoek van de AWVN.

4. Techniek, ict, bouw en zorg staan nog te springen om nieuw personeel

De arbeidsmarkt is iets minder krap dan vorig jaar. In totaal staan er 380.000 vacatures open in verschillende sectoren. Maar vooral in de techniek, ICT, bouw en zorg zijn nog steeds veel mensen nodig, zeggen experts van uitzendconcern Randstad.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl