Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Krapte op arbeidsmarkt aangepakt door in te zetten op 35 extra werkcentra

Het demissionaire kabinet trekt de komende jaren 86 miljoen euro extra uit om nog eens 35 werkcentra op te zetten in het hele land. Op die manier moet de krapte op de arbeidsmarkt worden aangepakt.

2. Personeelsschaarste leidt tot hogere lonen schoonmakers en beveiligers

De looneisen in een nieuwe ronde cao-onderhandelingen zijn niet mals. Tegelijkertijd zien werkgevers dat een krappe arbeidsmarkt hun dienstverlening aantast.

3. Het taboe over lonen brokkelt af: 'Bij ons weet elke werknemer hoeveel zijn collega verdient'

Vanaf 2026 moeten veel bedrijven in België met meer dan 50 werknemers transparant zijn in hun verloning en kan elke werknemer weten wat zijn collega’s verdienen. Bij de hr-start-up Payflip en de jonge verzekeraar Alan is dat vandaag al het geval. Hoe werkt dat? 'Het grote voordeel is dat het je dwingt om eerlijk te zijn.'

4. Inflatie vooral door stijgende loonkosten | Kantoren minder waard door thuiswerkers

Loonstijgingen stuwden de inflatie vorig jaar verder omhoog, blijkt uit onderzoek van DNB. Wat zijn de verwachtingen voor de rest van 2024 en daarna? En wist je dat kantoren minder waard zijn doordat velen nu thuiswerken? Zo ga je er als werkgever mee om.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl