Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Voorwaarden bonus niet goed vastgelegd - Dure les voor werkgever

Wil een werkgever een werknemer kunnen houden aan de voorwaarde dat deze nog in dienst is om een bonus te kunnen ontvangen, dan is het essentieel dat deze dit duidelijk vastlegt, aldus mr Marcus Draaisma.

2. Krapte op arbeidsmarkt neemt iets af: spanning blijft hoog

De krapte op de arbeidsmarkt is in het eerste kwartaal van dit jaar iets afgenomen. Maar met 110 vacatures per 100 werklozen is de spanning nog steeds hoog.

3. Atv-dagen, 8 veelgestelde vragen van werkgevers

Wat zijn atv-dagen? Atv is een afkorting van 'arbeidstijdverkorting'. Hoe kun je er als werkgever een goed gebruik van maken? Acht vragen en antwoorden over atv op een rij.

4. Grote meerderheid werkgevers keert vergoeding uit voor woon-werkverkeer en thuiswerken

Nederlandse werkgevers verstrekken op grote schaal vergoedingen voor woon-werkverkeer. Naar schatting ontvangen 3,35 miljoen werknemers gezamenlijk meer dan 2 miljard euro voor deze kosten. Dankzij een hogere fiscale vrijstelling vallen de vergoedingen ook steeds ruimer uit. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Reiskostenvergoeding en thuiswerkvergoeding’ van Werkgeversvereniging AWVN.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl