Na het versterken van haar positie op de binnenlandse markt breidt de Amsterdamse startup YourCampus nu uit naar Duitsland. Met de financieringsronde, geleid door Newion en ondersteund door succesvolle ondernemers, heeft YourCampus €2,7mm opgehaald om de volgende versie van haar innovatieve benefits & compensation platform uit te rollen.

Florian Gendrault, oprichter en CEO: "Nu de Duitse arbeidsmarkt onder enorme druk staat, zijn werkgevers op zoek naar nieuwe manieren om talent aan te trekken en te behouden, met name Gen Z. Maar er is geen one-size-fits-all als het gaat om secundaire arbeidsvoorwaarden en perks. YourCampus biedt flexibiliteit en maatwerk op dit specifieke gebied, maar met collectieve kortingen, wat ons een aantrekkelijke oplossing maakt voor werkgevers in heel Europa, inclusief Duitsland. Wij nemen simpelweg de complexiteit rond employee benefits weg."

In een toelichting op de uitbreidingsplannen zegt de CEO van YourCampus: "Met ons nieuwe employee benefits pakket op maat voor de Duitse markt speelt YourCampus in op de behoefte van Nederlandse bedrijven met werknemers in beide landen (en daarbuiten) om te profiteren van dezelfde arbeidsvoorwaarden als de rest van het team. De arbeidsvoorwaarden kunnen worden gekozen op basis van persoonlijke voorkeuren. Alle employee benefits zitten in één super-app, waarbij medewerkers toegang hebben tot een digitale 'portemonnee' in een mobiele app."

"Werknemers kunnen hun budget gebruiken in een online marktplaats die een grote verscheidenheid aan voordelen biedt. YourCampus zal voor haar markttoegang de mogelijkheid bieden om non-cash benefits ('Sachbezug') aan te bieden die werkgevers aan hun werknemers kunnen toekennen. Werkgevers kunnen tot 50 euro per maand geven om te besteden aan non-cash voordelen. Deze "voordelen in natura" omvatten mogelijkheden om vouchers te kopen en gebruik te maken van diensten voor groene mobiliteit, detailhandel, mentale coaching, fitness en meer. Wat ons onderscheidt, is dat we binnenkort flexibiliteit bieden in alle categorieën: van pensioen, tot welzijn, lifestyle, mobiliteit en leren, met volledige fiscale naleving in heel Duitsland en integratie met Personio," zegt Florian Gendrault, oprichter en CEO.

Net als de samenwerking met innovatieve bedrijven in Nederland, werkt YourCampus ook in Duitsland samen met lokale partners zoals Blinkist, Lieferando.de, HelloBabySitter, McFit, Swapfiets en Babbel, en voor werknemers van gelokaliseerde marktplaats partners zoals DeepL, Flink en Linearity.

Wiebke Schmidt, VP People bij YourCampus' klant Linearity: "We waren op zoek naar een flexibel en inclusief benefit platform waar medewerkers kunnen kiezen wat bij hen past. En toen kwamen we in contact met YourCampus en het ontwerp van de app sprak ons erg aan. Hij is heel gebruiksvriendelijk en intuïtief. En vooral hier in Duitsland is het aanbod van YourCampus super breed. Van webshops als Zalando en het heeft Classpass, voeding en wellness aanbod. Daarom kunnen onze medewerkers hun aanbod echt aanpassen."