Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Boeing shareholders vote to approve $33 million CEO pay package

Shareholders of embattled airplane maker Boeing approved a pay package of nearly $33 million for outgoing CEO Dave Calhoun at the company’s annual general meeting on Friday.

2. Aantal vrouwen op de arbeidsmarkt afgelopen jaren niet toegenomen

Het verschil tussen het aantal mannen en vrouwen dat werkt is de afgelopen vijf jaar vrijwel gelijk gebleven. Het aantal uren dat vrouwen per week werken, nam in de afgelopen jaren wel toe.

3. Tesla-aandeelhouders verzetten zich in brief tegen bonus van 56 miljard dollar voor Elon Musk

Een groep aandeelhouders van de Amerikaanse bouwer van elektrische auto’s Tesla roept medeaandeelhouders op om een verloningspakket van 56 miljard dollar (52 miljard euro) voor CEO Elon Musk af te wijzen. De raad van bestuur vraagt daarvoor midden juni goedkeuring.

4. TUI en de afspraken voor het cabinepersoneel

In navolging van de uitspraak van het Hof Den Haag heeft de Hoge Raad op 26 april 2024 uitspraak gedaan in de TUI-zaak. Zoals u wellicht nog weet, ging deze zaak over de vraag of een werkgever verplicht kan worden om met een vakbond te onderhandelen, wanneer de werkgever arbeidsvoorwaardenoverleg voert met de OR.

5. Welke wetswijzigingen zijn er op 1 juli 2024?

Dit jaar zijn er op 1 juli minder nieuwe wetten dan in andere jaren. Toch gaat er wel wat veranderen. Welke wetswijzigingen zijn er op 1 juli 2024? En met welke plannen moet je alvast rekening houden? Een overzicht voor ondernemers met personeel.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl