Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Werknemers mode- en textielindustrie leggen vanaf maandag werk neer

Werkenden in de mode-, interieur-, tapijt- en textielindustrie gaan vanaf maandag staken. Dat meldt vakbond FNV, die met de acties een betere cao wil afdwingen, zaterdag.

2. Werkgevers metaal en techniek verhogen loonbod, maar acties niet van de baan

Werkgevers in de metaal- en technieksector willen zo snel mogelijk weer met de vakbonden aan tafel om tot een cao-akkoord te komen voor de ruim 320.000 werknemers. Zij stellen dan ook een loonsverhoging van 12,7 procent voor de komende twee jaar voor.

3. Rouwverlof, 5 vragen en antwoorden

Na het verlies van een dierbare, geef je een werknemer de tijd om dit te verwerken. Welke regels zijn er voor verlof na een sterfgeval? Hoeveel dagen rouwverlof moet je geven? En wat kun je doen om rouwverzuim te beperken? Ontdek de antwoorden op 5 belangrijke vragen.

4. Akkoord arbeidsvoorwaarden Defensie: 7% meer loon over periode januari 2025 - september 2026

Defensiepersoneel krijgt vanaf 1 januari een loonsverhoging van 5% en vanaf 1 januari 2026 nog eens 2%. Deze loonsverhogingen maken deel uit van het nieuwe arbeidsvoorwaardenakkoord over de periode 1 januari 2025 tot 1 september 2026. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl