Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Arbeidsonrust neemt af, loonstijging blijft aan hoge kant

De arbeidsonrust in ons land is flink afgenomen ten opzichte van vorig jaar. Er zijn nog nauwelijks stakingen en acties. Verder worden er veel nieuwe cao's afgesloten, zo blijkt uit een rondgang van NU.nl.

2. Branchevereniging: Werkgevers moedigen gebruik motorfiets onvoldoende aan

Het is een gemiste kans dat werkgevers de motorfiets niet actief promoten als optie voor woon-werkverkeer. Dat stelt autobrancheorganisatie RAI Vereniging.

3. Massages op kantoor en bootcampen onder werktijd, voorkomt het burn-outs?

Werkgevers bedenken steeds meer om personeel fit en blij te houden. Want het verzuimpercentage groeit al jaren gestaag. "Ik weet niet of een massage op de werkvloer het verschil maakt tussen wel of geen burn-out."

4. Duizenden werknemers Samsung leggen drie dagen het werk neer

Enkele duizenden werknemers van Samsung zijn maandag begonnen aan een driedaagse staking. Het is de eerste keer in het 45-jarig bestaan van het bedrijf dat er zo lang actie wordt gevoerd.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl