Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Personeelstekort steeds groter probleem voor Nederlandse techbedrijven

De Nederlandse techindustrie blijft maar groeien. Daardoor wordt het tekort aan personeel een steeds groter knelpunt voor verdere expansie, concludeert ING in een sectorrapport.

2. Veel Nederlanders zijn niet bekend met veranderingen in pensioenstelsel

Een groot deel van de Nederlanders is niet bekend met de aanstaande veranderingen voor hun pensioen. En dat is zorgelijk, zegt voorlichtingsinstituut Nibud.

3. Schiphol verwacht zomerdrukte ondanks personeelstekort goed aan te kunnen

Schiphol Airport verwacht dat het de drukte deze zomer ondanks het personeelstekort goed aankan. Het was afgelopen weekend behoorlijk druk op de Amsterdamse luchthaven.

4. Pensioenfondsen zitten er warm bij richting nieuw stelsel door hogere rente

De vijf grootste pensioenfondsen stonden er aan het einde van het tweede kwartaal weer iets beter voor. Hun buffers zijn ruimer richting de overstap naar het nieuwe pensioenstelsel. En dat terwijl rendementen op de beurs juist wat tegenvielen.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl