PwC UK heeft zijn 26.000 medewerkers geïnformeerd over aanstaande bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden. Deze maatregelen, die volgen op eerdere versoberingen vorig jaar, zijn volgens het bedrijf noodzakelijk vanwege aanhoudende uitdagende marktomstandigheden.

De aangekondigde veranderingen omvatten een verlaging van bonussen, een vertraging van loonstijgingen en het afschaffen van de verkorte vrijdag deze zomer. De gemiddelde loonsverhoging zal dit jaar slechts 3% bedragen, een aanzienlijke daling ten opzichte van de 9% in 2022 en 6% in 2023.

Vooral jonge professionals binnen het bedrijf worden getroffen door deze maatregelen. Er is sprake van een toename in negatieve prestatiebeoordelingen onder junioren, wat resulteert in bevroren lonen voor deze groep. Dit staat in schril contrast met de situatie bij advocatenkantoren in het Verenigd Koninkrijk, waar junior advocaten nog steeds forse loonsverhogingen ontvangen.

PwC UK lijkt een bredere strategie te volgen om de loonkosten te beheersen. Naast de versobering van arbeidsvoorwaarden moedigt het bedrijf medewerkers aan om te vertrekken met gunstige vertrekregelingen.