Na een periode van intensieve onderhandelingen hebben Decathlon en de Belgische vakbonden BBTK en ACV overeenstemming bereikt over de toekomst van de 132 medewerkers van het distributiecentrum in Willebroek. Het centrum zal eind 2024 zijn deuren sluiten als onderdeel van Decathlon's herstructurering van zijn Europese logistieke netwerk.

De overeenkomst biedt de getroffen medewerkers drie opties: een nieuwe functie binnen Decathlon (in België of in het buitenland), de mogelijkheid om te blijven werken bij de nieuwe eigenaar van het distributiecentrum, of het ontvangen van een opzegvergoeding.

Deze regeling komt voort uit Decathlon's aankondiging in april om zijn logistieke activiteiten in Willebroek te beëindigen. Het bedrijf streeft ernaar beter in te spelen op veranderende consumentenpatronen. De vakbonden hebben zich ingezet om de belangen van de werknemers te behartigen tijdens de onderhandelingen.

De sluiting van het distributiecentrum in Willebroek is onderdeel van een bredere herstructurering bij Decathlon. Er gaan geruchten dat soortgelijke centra in Frankrijk, Spanje en Italië ook zullen sluiten, wat wijst op een significante verschuiving in Decathlon's logistieke strategie.