Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Krapte op arbeidsmarkt neemt toe: vooral mensen nodig in horeca, bouw en zorg

Het aantal openstaande vacatures is de afgelopen tijd weer toegenomen. Momenteel zijn dat er 444.000. Vooral de horeca, zorg, bouw, kinderopvang en detailhandel zoeken mensen.

2. DE CAO VVT 2022-2024 IS ALGEMEEN VERBINDEND VERKLAARD

Het ministerie van Sociale Zaken en Welzijn heeft onlangs besloten om de verlengde CAO VVT 2022-2024 algemeen verbindend te verklaren. Dit besluit is op 18 juli 2024 in werking getreden.

3. Recht op bonus voor zieke werknemer: wat u moet weten

Werkgevers en HR-adviseurs stellen met enige regelmaat de vraag of een medewerker het recht op een bonus houdt tijdens ziekte, meldt advocaat arbeidsrecht Linda Jacobs. In dit artikel bespreekt zij wanneer uw werknemers tijdens ziekte recht hebben op een bonus, welke wettelijke bepalingen hierbij van toepassing zijn en hoe werkgevers en HR-adviseurs hierover duidelijkheid kunnen scheppen in hun arbeidsvoorwaarden.

4. Digital nomad op Bali? Jongeren willen gewoon een vaste baan met goed salaris

Jongeren die beginnen aan hun eerste baan willen helemaal niet werken als digital nomad of influencer vanuit tropische oorden. Ze hebben behoefte aan een goed salaris, een vast contract en mogelijkheden om zich te ontwikkelen, blijkt uit recent onderzoek van Hogeschool Inholland.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl