Uitzendconcern Randstad heeft in het tweede kwartaal van 2024 een forse winstdaling gerapporteerd. De nettowinst daalde bijna 50% tot 78 miljoen euro, vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Deze cijfers weerspiegelen een bredere trend van voorzichtigheid onder werkgevers bij het aannemen van personeel en uitzendkrachten.

De totale omzet van Randstad daalde met 6% naar iets meer dan 6 miljard euro. Topman Sander van 't Noordende beschrijft de situatie: "De marktomstandigheden bleven in veel van onze werkgebieden uitdagend." Hij wijst op inflatie en hoge rentestanden als factoren die werkgevers terughoudend maken met personeelsinvesteringen.

Opvallend is de situatie in Duitsland, waar de omzet met 14% terugliep. Van 't Noordende geeft aan dat er "nog geen tekenen van herstel" zichtbaar zijn in de Duitse markt. Ook in Nederland was er sprake van een omzetdaling, terwijl landen als Italië, België, Spanje en Portugal juist groei lieten zien.

Ondanks de uitdagende omstandigheden blijft Randstad optimistisch voor de toekomst. Het bedrijf hoopt op een omzetstijging en een daling van de bedrijfskosten in het komende kwartaal. In Noord-Amerika wordt geïnvesteerd in innovatieve oplossingen, zoals het recent overgenomen AI-gedreven wervingsplatform Torc.