Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Onbeperkt vrije dagen: een zegen of een vloek?

Het klinkt fantastisch: zoveel vrije dagen opnemen als je zelf wilt. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor, ook in Nederland. Maar is het wel zo fantastisch als het klinkt? ‘Voor sommigen geeft het alleen maar stress.’

2. Mobiliteitsbeleid voor de moderne werkplek: Interview met Van Lanschot Kempen

Mobiliteit en gedragsverandering zijn belangrijke onderwerpen in de huidige tijd, waarin duurzaamheid en bereikbaarheid centraal staat. Van Lanschot Kempen heeft hierin een vooruitstrevend beleid en zet zich in voor innovatieve mobiliteitsoplossingen. Binnen de organisatie zijn Astrid Hendriks en Jeske van Spreuwel-Verhoeven betrokken bij het mobiliteitsbeleid. Jeske richt zich vanuit een facilitair perspectief op de bereikbaarheid van de Van Lanschot Kempen-kantoorlocaties, terwijl Astrid verantwoordelijk is voor de arbeidsvoorwaarden.

3. Duurzaamheid voorop in nieuw mobiliteitsbeleid KPN

Als je huisstijlkleur groen is en je die kleur positioneert als de mentaliteit achter hoe je werkt, dan ligt het voor de hand dat je ook een groen mobiliteitsbeleid hebt. Alle reden om in gesprek te gaan met de Chief People Officer van KPN, Hilde Garssen. Ze vertelt ons hoe KPN bewust onderweg gaat.

4. Tieners werken meer en hebben de baantjes voor het uitzoeken

Steeds meer tieners zijn aan het werk. Het gaat naast vakantiewerk en bijbaantjes ook om regulier voltijdswerk. Dankzij de krappe arbeidsmarkt levert dat nog best wat op. "Ik heb gespaard voor concertkaartjes, zoals die voor Taylor Swift."

5.  Meer ontslagen door geldgebrek bedrijven, maar mensen vinden snel weer werk

In de eerste helft van dit jaar hebben meer mensen een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Ook het aantal ontslagaanvragen is toegenomen, blijkt uit nieuwe cijfers van uitkeringsinstantie UWV. Maar mensen vinden snel weer werk.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl