Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Extra vakantiedagen voor een ‘groene’ reis? Weinig werkgevers wagen zich er nog aan

Arbeidsvoorwaarden die werknemers moeten stimuleren duurzame keuzes te maken, worden vaker aangeboden op het werk. Maar werkgevers brandden hun vingers liever niet aan het stimuleren van een duurzame vakantie, blijkt uit een rondvraag.

2. Rouwverlof krijgt wettelijk basis

Er is een wetsvoorstel Invoering rouwverlof ingediend bij de Tweede Kamer. Dit wetsvoorstel zorgt voor een wettelijke basis van het rouwverlof. Wat gaat dit wettelijk rouwverlof betekenen voor werknemer en werkgever?

3. Investeren in de mentale gezondheid van je werknemers loont

Een tsunami van mentale problemen overspoelt de werkvloer, signaleert Warner Philips. Investeren in de mentale gezondheid van je werknemers kan veel opleveren, schrijft de investment manager in zijn eerste blog voor De Ondernemer. ,,Door concrete (voorzorgs)maatregelen te bieden, creëer je een ondersteunende bedrijfscultuur."

4. Deze eisen hebben vakantiewerkers en dit verdien je met een vakantiebaan

Dat jongeren het salaris het belangrijkste vinden bij een vakantiebaan is steeds minder vaak het geval. Vooral een flexibel rooster vinden ze belangrijk. Waarom is dat? En welke baantjes zijn deze zomer populair? 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl