Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Bedrijven houden personeel vast vanwege economische onzekerheid

Veel Nederlandse bedrijven zijn nog altijd op zoek naar personeel, maar zijn terughoudend. De economische situatie verslechtert en de eerste faillissementen en reorganisaties zijn zichtbaar. Bovendien stijgen de kosten. En dat leidt tot nog meer onzekerheid, zeggen deskundigen tegen NU.nl.

2. Werknemers metaal- en technieksector kijgen 13 procent meer loon

Zo'n 340.000 werknemers in de metaal- en technieksector krijgen een loonsverhoging van 13 procent. Dat hebben werkgevers en vakbonden afgesproken in een nieuwe cao die een looptijd van 22 maanden heeft.

3. Vast contract bezig aan opmars: 'Arbeidsmarkt kookt droog'

De flexibilisering van de arbeidsmarkt stagneert door de krapte op de arbeidsmarkt, terwijl het vaste contract steeds populairder wordt. Bedrijven doen er alles aan om mensen te behouden of aan te trekken. Dat geeft werknemers meer macht.

4. Atv-dagen, 8 veelgestelde vragen van werkgevers

Wat zijn atv-dagen? Atv is een afkorting van 'arbeidstijdverkorting'. Hoe kun je er als werkgever een goed gebruik van maken? Acht vragen en antwoorden over atv op een rij.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl