Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Thuis opstarten en dan naar de zaak wint aan populariteit

Steeds meer werkenden starten de werkdag thuis op en rijden dan wat later naar de zaak. Dat scheelt verloren tijd van het in de file staan. En het komt de productiviteit ten goede.

2. De opmars van de leasefiets zet voort 

De vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA) ziet het leasefietsenpark bij haar leden in de eerste helft van 2024 groeien naar bijna 80.000. Dat zijn er ruim 11% meer dan eind 2023. Daarmee zet de opmars van de leasefiets voort.

3. Wolters Kluwer voert kantoorplicht in

Wolters Kluwer verplicht medewerkers vanaf september weer naar kantoor te komen. Met minimaal acht kantoordagen per maand voor de 22 duizend werknemers wil de uitgever ‘beter evenwicht’ vinden ‘tussen flexibiliteit voor de werknemer en de onderlinge samenwerking en innovatiekracht’, citeert het FD een woordvoerder.

De driehonderd topmanagers van het beursgenoteerde bedrijf worden vanaf komende maand twee dagen per week op kantoor verwacht. Veel andere organisaties durven of willen dat niet, blijkt uit een rondgang van de zakenkrant.

4. Vier dagen werken en vijf dagen betaald krijgen blijft de uitzondering

Werknemers van softwarebedrijf AFAS hebben vanaf volgend jaar een vierdaagse werkweek, terwijl de arbeidsvoorwaarden hetzelfde blijven. Toch blijft dit een uitzondering in Nederland en van een trend is geen sprake.

5. Grootste studie ooit toont aan waarom we allemaal moeten thuiswerken (ook voor bedrijven is dat beter)

Gedeeltelijk thuiswerken is tegenwoordig bij de meeste bedrijven doodnormaal én een succes. Toch zijn er managers die werknemers weer vaker terug op kantoor willen hebben. Geen goed idee volgens expert Nicholas Bloom, die het grootste experiment ooit uitvoerde naar het onderwerp.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl