Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. FNV eist schadevergoeding van KLM voor overbelasting bagagemedewerkers

Vakbond FNV vindt dat KLM aansprakelijk is voor het ziek worden van bagageafhandelaars op Schiphol door fysieke overbelasting. De vakbond eist daarom een schadevergoeding van de luchtvaartmaatschappij voor de overbelasting van haar werknemers.

2. Loonsverhogingen en eenmalige uitkeringen per 1 september 2024: wat je moet weten

Met ingang van 1 september 2024 treden er diverse loonsverhogingen en eenmalige uitkeringen in werking in verschillende sectoren. Deze wijzigingen zijn het resultaat van recente CAO-onderhandelingen en zijn van belang voor werknemers, werkgevers en HR-professionals. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste veranderingen.

3. Ruim een derde zzp’ers bezorgd over handhaving Wet DBA vanaf 2025

36% van de zzp’ers in Nederland maakt zich zorgen over de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) vanaf 2025 door de Belastingdienst.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven en samengesteld door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl