Suriname, een klein maar divers land in Zuid-Amerika, wint steeds meer aan populariteit onder de zogenoemde digital nomads, mensen die locatie-onafhankelijk werken. Terwijl bestemmingen zoals Zuidoost-Azië lange tijd favoriet waren vanwege de lage kosten en hoge levensstandaard, ontdekken steeds meer westerse werknemers de voordelen van een verblijf in Suriname. Deze trend wordt onder andere bevestigd door recente gebeurtenissen waarbij werknemers uit Nederland ervoor kiezen om werk en vakantie in Suriname te combineren.

Nederlander betrapt op werkvakantie in Suriname

Een gebeurtenis eerder dit jaar toont aan hoe aantrekkelijk Suriname is geworden voor mensen met een online baan. Een Nederlander uit de regio Amsterdam werd betrapt op een werkvakantie in Suriname , tegen de bedrijfsregels in. Hoewel hij officieel toestemming had om vanuit huis te werken, werd van hem verwacht dat hij in Nederland bleef. Het incident kwam aan het licht toen hij verzuimde zijn VPN-verbinding aan te zetten, waardoor zijn locatie in Suriname werd ontdekt.

De man verklaarde dat hij het tijdsverschil tussen Nederland en Suriname gebruikte om zijn werkdag vroeg te beginnen en te eindigen, wat hem de mogelijkheid gaf om na werktijd van zijn verblijf te genieten. Hoewel hij op het matje werd geroepen, lijken er geen zware gevolgen te volgen, en blijft de vraag open of bedrijven hun regels zullen versoepelen voor deze nieuwe groep van reizigers.

Deze zaak is een goed voorbeeld van de toenemende interesse van Nederlandse werknemers in Suriname als bestemming voor flexibele werkregelingen. Het land biedt een unieke kans om werk en ontspanning te combineren, iets wat steeds meer digital nomads aanspreekt.

Suriname populair onder Digital Nomads

Suriname is niet alleen in trek bij Nederlanders die hun werk willen combineren met vakantie, maar ook bij digital nomads uit andere delen van de wereld. De rust en de natuurlijke omgeving van het land, samen met het relatief onontdekte karakter, maken het aantrekkelijk voor mensen die online werken en graag nieuwe culturen ervaren zonder overweldigd te worden door massatoerisme.

Een Nederlander die enkele weken in Paramaribo verbleef, vertelt tegenover GFC Nieuws Suriname zijn positieve ervaringen in Suriname. Hij waardeert de rust en de mogelijkheid om in een ontspannen omgeving te werken, ver weg van de drukte van andere toeristische bestemmingen. Bovendien heeft hij gemerkt dat de internetverbindingen in Suriname sterk zijn verbeterd, wat essentieel is voor digital nomads die afhankelijk zijn van betrouwbare connectiviteit om hun werk voort te zetten.

De kosten van levensonderhoud in Suriname zijn relatief laag in vergelijking met Westerse landen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die de vrijheid hebben om te reizen terwijl ze werken. Deze groep reizigers geniet van de combinatie van een ontspannen levensstijl en de mogelijkheid om gemakkelijk toegang te hebben tot de natuur, zoals de ongerepte regenwouden en rivieren van het land.