Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Bij grote werkgevers is betaald verlof voor gendertransitie steeds gebruikelijker

Verlof van de baas om in alle rust van geslacht te veranderen. Van de vijf grootste werkgevers in Nederland bieden er inmiddels drie een gendertransitieverlof aan. Deze week maakte 's Nederlands grootste particuliere werkgever, Ahold Delhaize (130.000 werknemers), bekend buiten hun cao om tot 33 weken verlof te geven voor een gendertransitie, met behoud van salaris.

2. Uurloon berekenen, zo doe je dat

Wat is het uurloon van jouw medewerker? Het uurloon berekenen wordt steeds relevanter. In veel branches is dit al de gewoonte en in 2024 komt er ook een wettelijk minimum uurloon. Tips voor een juiste berekening.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Krapte op arbeidsmarkt leidt tot meer conflicten op werkvloer

De krapte op de arbeidsmarkt leidt tot steeds meer problemen op de werkvloer, blijkt uit een rondgang van NU.nl. Zo zijn er onder meer conflicten over het concurrentiebeding, dat moet voorkomen dat werknemers soortgelijk werk uitvoeren bij een ander bedrijf.

4. Personeel van bedrijf steeds vaker ook mede-eigenaar: 'Je hebt een stukje zeggenschap'

 

In een historisch krappe arbeidsmarkt zoeken ondernemers naar allerlei manieren om werknemers aan te trekken of juist te behouden. Daarom geven werkgevers in het mkb hun medewerkers de mogelijkheid om aandelen in hun bedrijf te verwerven.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl