Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Werknemers zijn machtiger dan ooit op de arbeidsmarkt

Werknemers profiteren steeds meer van de krapte op de arbeidsmarkt. Het is niet voor niets dat het verloop bij veel bedrijven op een hoog niveau ligt. We wisselen vaker van baan en zijn niet meer bang om een hoger loon of een andere functie te eisen. Lees hier het artikel van Nu.nl.

2. Groene transitie voltrekt zich in arbeidsvoorwaarden

Veel werkgevers zijn bezig met verduurzaming en hebben de wens om arbeidsvoorwaarden verder te ′vergroenen′. Dat blijkt uit een ledenonderzoek van AWVN. Aan het onderzoek hebben 344 werkgevers meegedaan. Bijna de helft van de deelnemers geeft aan onderdelen van het eigen arbeidsvoorwaardenpakket te hebben verduurzaamd en nog eens 36 procent geeft aan graag te willen verduurzamen.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. SGS harmoniseert arbeidsvoorwaarden na overname

Inspectie-, testing- en certificeringsbedrijf SGS neemt regelmatig andere bedrijven over. Vaak is harmonisatie van arbeidsvoorwaarden dan verstandig. AWVN ondersteunde SGS bij de harmonisatie na de overname van onderzoeksbedrijf Synlab A&S. HR business partner Ellen Bernasco van SGS en AWVN-adviseur Ian Lendering blikken terug.

4. Duurzaam werkgeverschap: van human resources naar human relations

Het werkgeverschap van deze tijd is niet meer gericht op het uitnutten van medewerkers als bron, maar op het investeren in mensen. HR zou dan ook moeten staan voor human relations, zeggen Tom van Disseldorp, managing consultant Open, en Martine Bolhuis, Business Partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer. Ze leggen uit waarom je als duurzaam werkgever met je medewerkers niet alleen een arbeidsovereenkomst, maar ook een ideologisch contract sluit.

5. Arbeidsmarkt verandert: werknemers zoeken openlijk naar nieuwe baan

Werknemers hebben nauwelijks iets te vrezen als zij openlijk aangeven dat ze op zoek zijn naar een andere baan. Veel bedrijven hebben namelijk grote moeite om mensen aan te trekken en te behouden vanwege het personeelstekort. En dat zorgt voor andere verhoudingen op de arbeidsmarkt. Lees hier het artikel van Nu.nl. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl