Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Werkgevers betwijfelen effect spitsheffing

Een spitsheffing in het openbaar vervoer gaat niet zomaar leiden tot ander mobiliteitsbeleid van werkgevers. Daarmee is het de vraag of de heffing, die momenteel onderwerp is van een politieke discussie, gaat helpen bij een bredere spreiding van woon-werkverkeer. Er lijkt op zijn minst ondersteunend beleid nodig om de drukte in treinen te verminderen. Check hier het artikel op awvn.nl.  

2. Eenzijdig wijzigingsbeding, hoe werkt het?

Wat is een eenzijdig wijzigingsbeding? Hoe formuleer je dit beding? En wat zijn de voorwaarden en valkuilen voor werkgevers? Hier een uitleg voor ondernemers in het MKB, inclusief een voorbeeldbeding.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Implementatie Richtlijn Loontransparantie: het moet wel werkbaar blijven

Binnen drie jaar – uiterlijk medio 2026 – moet de dit voorjaar aangenomen Europese Richtlijn Loontransparantie in Nederlandse wetgeving zijn geïmplementeerd. AWVN is nauw betrokken bij het implementatietraject. Zo zit AWVN, samen met de vakbonden en het ministerie van SZW, in een werkgroep die zich over de implementatie buigt. Het moet namelijk wel werkbaar blijven voor alle werkgevers, vindt AWVN. Welke knelpunten voorziet AWVN en wat zijn mogelijke oplossingen?

4. Arbeidsvoorwaarden slim inzetten om medewerkers te binden

In een krappe arbeidsmarkt kan een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket toekomstige medewerkers over de streep trekken om bij jouw organisatie te tekenen. Maar het is ook een instrument om zittende medewerkers aan je te binden. Een overzicht van mogelijkheden en enkele goede voorbeelden op HRPraktijk.nl

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl