Kijk jij als werkgever verder dan alleen de uren die je werknemers maken? Goed werkgeverschap gaat niet enkel om de wettelijke vereisten, zoals zorgvuldigheid en gelijke behandeling. Het betekent ook zorgen voor je medewerkers buiten de traditionele kantoortijden. Een medewerker die privé goed in zijn vel zit, presteert beter en is productiever.

In Nederland zorgt volgens cijfers van Werk en Mantelzorg 1 op de 4 werknemers voor een naaste. Deze mantelzorgers hebben een uitdaging: hun baan combineren met hun zorgtaken. En hier ligt een kans voor jou als werkgever. Want het herkennen, bespreken en ondersteunen van deze mantelzorgende werknemers heeft voordelen voor zowel de werknemer als de organisatie.

Recent onderzoek toont aan dat bijna de helft van de mantelzorgers mentale klachten ervaart, zoals vermoeidheid, stress en slaapproblemen. Deze klachten kunnen de concentratie en productiviteit beïnvloeden. Als werkgever kun je hierbij helpen door een samenwerking met Fello. Fello biedt coaching en ondersteuning, helpt met regeltaken en staat zowel de werknemer als de werkgever bij met raad en daad.

Goed werkgeverschap toont zich in het aanbieden van de juiste ondersteuning en communicatie, maar ook in het waarderen van de extra inspanningen van mantelzorgende medewerkers. En de voordelen? Medewerkers blijven langer, zijn duurzamer inzetbaar, dragen positief bij aan het bedrijfsimago en zorgen voor tevreden klanten.

Benieuwd naar hoe Fello kan helpen bij het ondersteunen van mantelzorgende medewerkers in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.