Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Als je werkgever een slecht imago heeft: 'Ik moet me vaak verdedigen'

Over sommige organisaties heeft iedereen een mening, gefundeerd of niet. De NS, de Belastingdienst, Tata Steel: vertel maar eens op een verjaardag dat je dáár je geld verdient. Wat doet het met je werkplezier als je werkgever een slecht imago heeft? RTL nieuws vroeg het aan drie mensen die werken bij zo'n bedrijf. "Soms vertel ik dat ik worsten verkoop bij de Hema."

2. Britten zijn boos: topbestuurders verdienen 118 keer zoveel als gemiddeld in VK

De top van het Britse bedrijfsleven zag zijn beloning vorig jaar met gemiddeld 600.000 euro stijgen naar 4,6 miljoen euro (3,9 miljoen pond). Ook de Nederlandse ex-Shell-topman Ben van Beurden boerde goed, met ongeveer 11 miljoen euro. De vergoedingen wekken irritatie bij veel Britten. Lees hier het artikel op Nu.nl.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Flitsbezorger Getir ontslaat 2.500 medewerkers, onduidelijk hoeveel in Nederland

Het Turkse boodschappenbezorgbedrijf Getir gaat reorganiseren. Dat betekent dat 2.500 medewerkers van het bedrijf hun baan verliezen. Dat is ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Lees hier het artikel op Nu.nl.

4. Zo geef je groene arbeidsvoorwaarden concreet vorm

Steeds meer organisaties hebben een visie en strategie waarin duurzaamheid een plek heeft. Maar hoe dit te vertalen naar de arbeidsvoorwaarden is voor menige organisatie nog een vraagstuk. Jasper Schramade van AWVN geeft advies. 'Nu beginnen met groene arbeidsvoorwaarden geeft je organisatie een voorsprong en draagt bij aan de beleving rond het thema. Van extern moetje naar intrinsieke motivatie!'

5. Als het gaat over... duurzame inzetbaarheid van uzelf en uw medewerkers.

Werken aan betrokken werknemers, duurzame inzetbaarheid en een goede sfeer blijft voor ieder bedrijf een flinke uitdaging. Het mooie e-book '‘Opperdepop’ gaat over leren van stress en verantwoordelijkheid nemen voor het eigen (werk)geluk.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl