Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Afspraak in arbeidsovereenkomst over dertiende maand of bonusregeling?

Onduidelijkheid in de bonusregeling is in beginsel voor risico werkgever, maar onder omstandigheden kan dit ook voor risico van werknemer zijn. De werkgever heeft niet in strijd met goed werkgeverschap gehandeld door aan de werknemer bij zijn voortijdige vertrek geen bonus toe te kennen. Dat oordeelt de kantonrechter.

2. Uitlaten hond door ex kost man goedbetaalde baan

Een verkoper van een Rotterdamse technische groothandel, die zijn baan verloor omdat hij ten onrechte een werkvergoeding voor het uitlaten van zijn hond opstreek, heeft in hoger beroep bot gevangen. De man, die de hond liet uitlaten door zijn ex-partner en buurman, krijgt zijn baan niet terug. Lees hier het artikel op RTL nieuws. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Gelijke beloning uitzendkrachten: een stuk ingewikkelder dan het lijkt

Gelijke beloning van uitzendkrachten staat door de aandacht voor flexcontracten weer volop in de belangstelling. Uitzendbureaus zijn verplicht hun werknemers te betalen conform de beloning die geldt bij de inlener. Maar mogen cao-partijen bepalen dat een uitzendkracht een andere beloning krijgt dan de werknemer van de inlener? Daar is eind 2022 een uitspraak over gedaan. Check hier het artikel van AWVN.

4. Voormalig sales manager daagt NetApp voor rechter wegens bonusbeleid

Een voormalig sales manager van NetApp daagt het bedrijf en het management van NetApp voor de rechter. Hij stelt dat zijn voormalig werkgever commissies die onderdeel uitmaakte van zijn contract niet heeft uitbetaald en stelt daarnaast gediscrimineerd te zijn door NetApp. Lees hier het artikel wat Dutch IT Channel publiceerde over de zaak.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl