Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1.Personeelstekort leidt tot gevaarlijke situaties bij midden- en kleinbedrijf

Door personeelstekorten wordt het onveilig op de werkvloer van het midden- en kleinbedrijf, waarschuwt de Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK). "Personeel staat steeds vaker voor de keuze om onveilig te werken, of om niet te werken."

2. De huidige arbeidsmarkt is krap, maar het wordt nog erger

Bedrijven kunnen nu al moeilijk aan personeel komen, maar uitkeringsinstantie UWV verwacht dat vergrijzing dit de komende jaren nog verergert. Vooral na 2025 zijn er structureel te weinig mensen beschikbaar. Digitalisering, arbeidsmigranten en werken na het pensioen kunnen dit oplossen.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Loonstijging heeft haar piek voorlopig bereikt

De lonen in nieuwe cao's zijn in augustus 7,4 procent gestegen. Dat is historisch gezien nog steeds erg hoog, maar de piek van 8 procent die in juni werd bereikt lijkt daarmee voorbij. Lees hier het artikel van Nu.nl.

4. Klimaatbudget: wat zijn de fiscale gevolgen?

Steeds meer bedrijven gaan zich bezighouden met de ontwikkelingen op het vlak van groene arbeidsvoorwaarden. De werkgever zou bijvoorbeeld een zogenaamd klimaatbudget in het leven kunnen roepen. Daarbij krijgt de werknemer een budget ter beschikking van € 2.700. In een periode van drie jaar kan de werknemer kiezen om dit budget te besteden waarbij de gedachte is om klimaatmaatregelen te treffen. Lees hier meer in het artikel van AWVN. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl