Mantelzorg is een groeiend thema binnen organisaties, vaak onzichtbaar maar essentieel voor zowel werknemers als werkgevers. Fello, een innovatieve speler in dit veld, zet zich in om beide partijen te ondersteunen en te begeleiden.

Fello heeft zich gepositioneerd als steunpilaar voor mantelzorgers, door middel van één-op-één begeleiding en een luisterend oor. Ingrid van Loon, manager van Fello, benadrukt hoe mantelzorg vaak onder de radar blijft, ondanks dat het een veelbesproken onderwerp is bij informele gesprekken. De organisatie streeft ernaar om de impact van mantelzorg op de werkvloer zichtbaar te maken en het bewustzijn bij werkgevers te vergroten.

De Voor Elkaar Holding van DELA richt zich op het aanpakken van sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Toen uit data bleek dat mantelzorg een groeiend probleem was, werd Fello geïntroduceerd om ondersteuning te bieden aan werkende mantelzorgers en organisaties.

Meer dan een arbeidsvoorwaarde

Hoewel er discussie kan zijn over Fello's positie als secundaire arbeidsvoorwaarde, is er geen twijfel over het belang ervan. Fello past naadloos in de hedendaagse behoeften van werknemers, gericht op mentaal welzijn, balans tussen werk en privé, en duurzame inzetbaarheid.

Het mantra van Fello, "Wat goed is voor de medewerker, is goed voor de werkgever", spreekt boekdelen. Ze wijzen op het vaak over het hoofd geziene productiviteitsverlies bij werknemers die mantelzorger zijn. Door werknemers te ondersteunen, bevordert dit niet alleen hun welzijn, maar verhoogt het ook hun loyaliteit en verbetert het de algehele productiviteit.

Vooruitblikken

Met een vergrijzende bevolking en toenemende druk op zorginstellingen, wordt de rol van mantelzorgers steeds crucialer. Fello benadrukt het belang van proactieve maatregelen door werkgevers om deze groeiende groep te ondersteunen.

Hein Wittgen, Commercial Lead bij Fello, vermeldt dat ze bij Fello geloven dat werkgevers in de nabije toekomst meer verantwoordelijkheid zullen nemen voor de uitdagingen waarmee hun werknemers in hun privéleven worden geconfronteerd.

In een tijd waarin zorg en empathie op de werkvloer steeds belangrijker worden, biedt Fello een broodnodige ondersteuning en brug voor zowel werkgevers als werknemers.