Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. KPN stelt fiets centraal in mobiliteitsbeleid

Met een vernieuwd mobiliteitsaanbod zet KPN vol in op duurzaamheid. De (elektrische) fiets speelt de hoofdrol en de kilometervergoeding voor woon-werkfietsers is riant. Hoe ziet dat pakket eruit en hoe kwam het tot stand?

2. Inspiratiegids groene arbeidsvoorwaarden

Groen werkgeverschap neemt een vlucht. Steeds meer organisaties willen een positieve bijdrage leveren aan het klimaat en milieu. Zij gaan hierin verder dan alleen het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Dit doen zij door groen werkgeverschap te verbreden naar steeds meer onderdelen binnen de organisatie, zoals het arbeidsvoorwaardenpakket. Daardoor wordt in HR-beleid steeds vaker rekening gehouden met duurzaamheidsdoelstellingen en worden arbeidsvoorwaarden steeds vaker verduurzaamd. Lees hier meer!

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Ruime steun werkenden voor thuiswerkwet

Zeven op de tien werkenden vindt dat het recht op thuiswerken bij wet geregeld moet zijn, blijkt uit de eerste resultaten van het jaarlijkse State of Hybrid Work-onderzoek van Owl Labs op de vooravond van de behandeling van de wet ‘Werken waar je wilt’ in de Eerste Kamer. Anders is 44 procent bereid om er salaris voor in te leveren. Lees hier het hele artikel. 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl