Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

 

1. Werknemers eisen meer vrijheid en willen betere balans tussen werk en privé.

Leuk hoor, een goed salaris, mooie bonus of fiets van de zaak. Het kan tegenwoordig door de krapte op de arbeidsmarkt niet gek genoeg. Maar toch willen werknemers meer, namelijk een goede balans tussen werk en privé. Lees hier hoe Tata Steel met deze situatie omgaat. 

2. Hoogste rechter vindt ook dat bezorgers van Deliveroo geen zzp'ers zijn.

Een mega belangrijke zaak in het arbeidsrecht waar we eindelijk de uitspraak van weten: Deliveroo vs. FNV. Het gaat er al tijden over of personeel wat werkt voor zogenaamde platformbedrijven zoals bijvoorbeeld Deliveroo in dienst is of dat deze terecht door de bedrijven als ZZP-ers worden behandeld. Een fundamentenaal verschil, zeker ook als het gaat om arbeidsvoorwaarden. 

3. Vrouwen in IT willen flexibele werktijden en een opleidingsbudget.

Benieuwd wat vrouwen in de IT de belangrijkste arbeidsvoorwaarden vinden? Dan is dit artikel interessant voor jou. Om alvast een tipje van de sluier te geven. Flexibele werktijden (73%), vierdaagse werkweek (59%), opleidingsbudget (58%) en werkapparatuur (45%) blijken volgens een onderzoek van IT- vacaturebank NO Fluff Jobs de belangrijkste te zijn. 

 

Onderscheidend vermogen toevoegen aan het arbeidsvoorwaardenpakket --> Check hier hoe je de nieuwste whitepaper van Not Secondary: "Alles over de sabbatical regeling" kan downloaden. 

 

4. Grootste experiment ooit met vierdaagse werkweek is megasucces: iedereen wordt er beter van 

Het zijn sowieso al voorlopers op het gebied van secundaire arbeidsvoorwaarden en ze hebben nu ook een groot onderzoek gedaan naar het vooruitstrevende beleid om vier dagen te werken i.p.v. 5 met behoud van salaris. Namelijk de Britten. Aan het onderzoek deden maar liefst 61 bedrijven mee met in totaal een kleine 3000 werknemers. De resultaten zijn hier te lezen, in een mooi artikel van de Correspondent.  

5. Nieuw pensioenstelsel 2023, dit moeten werkgevers weten 

Zoals wellicht bekend gaat ons pensioenstelsel in 2023 behoorlijk op de schop. En of dit makkelijk te begrijpen is... absoluut niet, zelfs voor ons is het taaie kost. Een van de meest duidelijke uiteenzettingen van de grondige herziening vonden we op deze site

 

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl