Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Wat willen werknemers en hoe kan je ze dit bieden?

ADP Research Institute® heeft van 28 oktober tot 18 november 2022 een wereldwijde enquête afgenomen. In het rapport hiervan staan belangrijke inzichten in de houding, ambities, wensen en behoeften van 32.612 ondervraagde werknemers in 17 landen, waaronder 8.613 flexwerkers.

2. 7 oplossingen voor je personeels­tekort

Je bent niet de enige. Veel bedrijven zijn op zoek naar werknemers. Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf nu en in de toekomst genoeg personeel heeft? Ontdek 7 oplossingen.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. In derde kwartaal grootste reële loonstijging van deze eeuw

De cao-lonen zijn in het derde kwartaal van 2023 met 6,1 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het inflatiepercentage voor het derde kwartaal wordt volgende week bekend. Op basis van de maandcijfers over juli en augustus en de snelle raming voor september, zal dat rond de 2,6 liggen. De reële loonstijging komt dan uit op 3,4 procent, de hoogste van deze eeuw. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl