Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Grensoverschrijdend gedrag probleem op werkvloer: 'Wereld te winnen voor HR-professionals'

Bij 10 procent van de Nederlandse bedrijven en organisaties is het aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer toegenomen. Bovendien ziet een kwart van deze professionals een groeiende behoefte aan vertrouwenspersonen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder meer dan tweeduizend HR-professionals, uitgevoerd door Berenschot, Performa en AFAS Software.

2. Onderzoek: salariskloof tussen mannen en vrouwen is gegroeid

Het verschil tussen wat mannen en vrouwen gemiddeld verdienen, is de afgelopen twee jaar groter geworden. Dat melden platform Intermediair en de Nyenrode Business Universiteit op basis van tweejaarlijks onderzoek. Was het verschil in salaris in 2021 nog 5 procent, de loonkloof is dit jaar gestegen naar 7,4 procent.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Diversiteit belangrijk onderdeel digitale transformatie Heineken

Heineken timmert aan de weg om en meer verbonden en duurzamere brouwer te zijn en zo een betere wereld te creëren - ook als het om IT gaat. Klinkt mooi, maar wat betekent dat in de praktijk? Het is allereerst belangrijk om te begrijpen dat het bevorderen van diversiteit niet zomaar een project is binnen Heineken, vertelt Akpana Ahukannah, Global HR Manager D&T. “Het is een evergreen strategie die onderdeel is van de transformatie die Heineken nastreeft. Diversity, Equity & Inclusion (DEI) hoort daar absoluut bij.”

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl