Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. CNV attendeert het kabinet: rouwverlof voor alle werkenden

CNV roept het kabinet op om zo snel mogelijk een wettelijk rouwverlof van twee weken in te voeren. Momenteel neemt meer dan een kwart van de werknemers vakantiedagen op omdat er geen tijd is voor rouwverwerking. Zonder rouwverlof kunnen mensen volgens CNV maanden uitvallen.

2. DNB-baas Knot ziet einde van periode met steeds harder stijgende lonen

Aan de periode waarin de lonen alsmaar harder omhooggaan lijkt een einde gekomen. President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank ziet de "eerste signalen van afnemende loondruk".

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Failliete garnalenpeller had arbeidsvoorwaarden toch niet mogen verslechteren

De snelle doorstart van de failliete garnalenverwerker Heiploeg in 2014 is toch niet helemaal volgens de regels gegaan. De Hoge Raad, het hoogste rechtsorgaan, heeft eerdere uitspraken in de langslepende rechtszaak vernietigd.

4. Nobelprijs voor onderzoek naar arbeidskloof tussen mannen en vrouwen

Het wil maar niet lukken om mannen en vrouwen gelijk te belonen. Recent salarisonderzoek toont aan dat de loonkloof in Nederland zelfs weer is gegroeid naar 7,4 procent. 

5. Vacatureniveau neemt weer toe na maanden van daling

Het aantal openstaande vacatures neemt na een maandenlange afname weer iets toe. Dat concludeert Indeed na een analyse van miljoenen vacatures. In juli lag het aantal op het laagste niveau sinds oktober van 2021, waarna in augustus weer de weg omhoog is ingezet. Momenteel bevindt het vacatureniveau zich op 35,4 procentpunt boven het niveau ten tijde van de uitbraak van de coronapandemie.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl