Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Marije Saadhoff (Aon): ‘Aandacht voor vitaliteit neemt alleen maar toe’

Uit onderzoek van Aon blijkt dat organisaties steeds meer aandacht hebben voor het welzijn van hun medewerkers en er ook meer in investeren. Marije Saadhoff, Consultant bij Aon, ziet deze trend ook terug in de praktijk.

2. ABN Amro: ‘Jongeren steeds veeleisender – en dat wordt alleen maar meer’

Het tekort aan mensen op de arbeidsmarkt is écht structureel. Dat heeft onder meer als gevolg dat jonge mensen steeds veeleisender (kunnen) worden, constateert ABN Amro in een nieuw rapport.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Hybride werken lijkt volgens TNO ook na corona een blijvertje

Hoewel de lockdowns al een tijdje voorbij zijn, werkt een op de drie Nederlanders nog steeds regelmatig vanuit huis. Daarbij gaat het vooral om hybride werken, een mix van thuis en op kantoor. Fulltime thuiswerken gebeurt maar weinig. 
Check hier het artikel van Nu.nl. 

4. Minimumloon 2024, overzicht per leeftijd

Het minimumloon gaat omhoog in 2024. Voor het eerst is er een wettelijk minimum uurloon. Vanaf 1 januari is dat 13,27 euro per uur voor werknemers van 21 jaar en ouder. Bekijk het nieuwe minimumloon per leeftijd.

5. Dit zijn de kosten van personeel

Een werknemer kost meer dan zijn maandelijkse brutoloon. Als werkgever draag je namelijk verplichte bijdragen en reserveringen af. Wat voor personeels­kosten zijn er en welke zijn verplicht?

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl