Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Horecapersoneel en tankstationmedewerkers gaan volgend jaar meer verdienen

Onderhandelingen tussen werkgevers en vakbonden hebben flinke loonsverhogingen opgeleverd voor horecapersoneel en medewerkers van tankstations. Sommige jongeren die op een tankstation werken, kunnen er wel 46 procent op vooruitgaan.

2. Resultaat cao- onderhandelingen: Een nieuwe Horeca-cao 2024 is in zicht

Na intensief overleg met FNV Horeca en CNV Vakmensen is het gelukt om afspraken te maken over een nieuwe Horeca-cao voor 2024. Er ligt nu een onderhandelingsresultaat. Als alle achterbannen akkoord geven is de nieuwe Horeca-cao een feit.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Bedrijven zijn ruzie over beloning ceo Rotterdamse haven zat

Bedrijven in de Rotterdamse haven dringen aan op een snel besluit over de benoeming van een nieuwe ceo van Havenbedrijf Rotterdam (HbR). Zij zijn de slepende ruzie tussen de aandeelhouders over de beloning van een nieuwe president-directeur zat.

4. Jongeren zijn niet veeleisend, maar juist realistisch

De resultaten uit PwC’s Workforce Preference Study van 2023 (WFPS 2023) - een onderzoek onder drieduizend Nederlandse jongeren tussen 18 en 35 jaar, onder wie studenten en starters - laten zien dat jongeren (financiële) zekerheid, vrijetijdbesteding en erkenning erg belangrijk vinden. 

5. Onkostenvergoedingen, 6 vragen van werkgevers

Welke onkostenvergoedingen zijn er? Waarom is het voor ondernemers in het MKB zo belangrijk dit goed op orde te hebben? Hoe regel je dat in de praktijk? Dit artikel beantwoordt de belangrijkste vragen van werkgevers over onkostenvergoedingen in 2023 en 2024.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl