Kinderopvangbedrijf Busy Bees Nurseries heeft met ingang van deze maand voor haar meer dan 9.000 werknemers in het hele Verenigd Koninkrijk verbeterde verlofregelingen ingevoerd.

Deze verbeterde arbeidsvoorwaarde omvatten een hogere zwangerschaps- en adoptie-uitkering, gedeeld ouderschapsverlof en betaald vaderschapsverlof voor nieuwe vaders. Alle werknemers die in aanmerking komen voor zwangerschaps- of adoptieverlof krijgen nu 12 weken loon, gevolgd door 27 weken wettelijk loon, en een terugkeerpremie die gelijk is aan vier weken loon. Of zij hiervoor in aanmerking komen, hangt af van de omstandigheden van de werknemer en de duur van het dienstverband.

Het kinderdagverblijfconcern lanceerde ook betaald ouderschapsverlof van ten minste vier weken en betaald verlof na een miskraam.

Charlotte Hutchings, Group Chief People Officer bij Busy Bees, zei: "Zoals je zou verwachten, is familie ongelooflijk belangrijk voor ons bij Busy Bees, en er is meer in het leven dan werk. Daarom zetten wij ons in om onze mensen te ondersteunen bij het bereiken van een goede balans tussen hun werk en privéleven.

"Dit is echt een positieve verandering waarmee we onze mensen en hun gezinnen beter kunnen ondersteunen tijdens zulke belangrijke momenten in hun leven, zowel tijdens als bij terugkeer van verlof. Het aanbieden van uitgebreid verlof voor gezinnen zorgt ervoor dat onze mensen de nodige tijd vrij kunnen nemen en dat ze daarna met vertrouwen naar hun werk kunnen terugkeren."

Eerder deze maand breidde het Amerikaanse ministerie van Defensie zijn militaire ouderschapsverlofprogramma uit om 12 weken ouderschapsverlof te geven aan personen die 12 maanden of langer in actieve dienst zijn en die een kind hebben gebaard, geadopteerd of een kind voor langdurige pleegzorg bij hen hebben geplaatst. Bovendien krijgen geboorteouders het extra verlof na een periode van herstellend verlof, terwijl niet-geboorte-, adoptie- en in aanmerking komende pleegouders het verlof kunnen opnemen na de geboorte, adoptie of pleegzorg van hun kind.