Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Salarisstrookjesverwerker: modaal salaris netto 79 euro hoger in 2024

Vrijwel alle werkende Nederlanders gaan er volgend jaar op vooruit. Dankzij belastingvoordelen houden zij netto meer over. Voor iemand die een modaal salaris verdient, betekent dit maandelijks een plus van 79,17 euro op het loonstrookje. Maar het zijn vooral werknemers met een minimumloon die er écht fors op vooruitgaan.

2. KPN: 40 cent per kilometer fietsvergoeding

Vervoer per fiets heeft veel voordelen: fietsen is goed voor het milieu én het is goed voor de eigen gezondheid. Voor een duurzame, gezonde Metropool Amsterdam met vitale bewoners en werknemers is het daarom belangrijk het gebruik van de fiets te stimuleren. Lees hier het artikel van de Amsterdam Economic Board. 

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Rijk wil meer doen aan groene arbeidsvoorwaarden

Als grootste werkgever van Nederland wil de Rijksoverheid het goede voorbeeld geven op het gebied van groene arbeidsvoorwaarden. Hoe? Door duurzame arbeidsvoorwaarden te stimuleren, zodat werknemers bewustere keuzes kunt maken. Dat valt te lezen in een interview in de NRC van 5 december met Gerard de Koe, cao-coördinator op het ministerie van Binnenlandse Zaken, die namens de werkgever de onderhandelingen met de vakbonden doet voor het hele Rijk.

4. Dertiende maand, 8 veelgestelde vragen

Veel werknemers kijken aan het einde van het jaar uit naar hun dertiende maand. Dit extraatje komt in de dure decembermaand vaak goed van pas. 8 veelgestelde vragen over deze populaire arbeidsvoorwaarde.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl