Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Uurloon berekenen, zo doe je dat

Wat is het uurloon van jouw medewerker? Het uurloon berekenen wordt steeds relevanter. In veel branches is dit al de gewoonte en in 2024 komt er ook een wettelijk minimum uurloon. Tips voor een juiste berekening.

2. 1 op de 7 ambtenaren wil overheid binnen een jaar verlaten

Van de ambtenaren bij het rijk is zelfs een op de zes van plan in het komend jaar naar een baan buiten de overheid om te kijken.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Belangrijkste belastingwijzigingen per 1 januari 2024

Op 19 december heeft de Eerste Kamer ingestemd met het pakket Belastingplan 2024. Het pakket bevat maatregelen voor de samenleving en het belastingstelsel, die de koopkracht ondersteunen en het belastingstelsel eenvoudiger maken. Het overzicht van de belangrijkste wijzigingen vindt u hier.

4. Dan toch akkoord in België over arbeidsvoorwaarden van artsen in opleiding na ‘marathonvergadering’

Na een ‘marathonvergadering’ zijn de ziekenhuiskoepels en artsen het toch nog eens geraakt over de verbeterde arbeidsvoorwaarden voor artsen in opleiding. De deadline daarvoor lag op 31 december. ‘Opnieuw een stap vooruit’, reageert de Vlaamse vereniging voor Arts-specialisten in Opleiding (VASO).

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl