Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. 2024 gunstig voor de baas: schrikkeljaar en veel feestdagen in weekend

Geniet maar extra van je vrije maandag - nieuwjaarsdag - vandaag, want de rest van het jaar vallen de feestdagen minder gunstig. Van de vijf officiële feestdagen die ieder jaar op een andere dag vallen, zijn er dit jaar twee in het weekend. En dan is het ook nog eens een schrikkeljaar. Lees hier het artikel van RTL Nieuws. 

2. Uurloon berekenen, zo doe je dat

Wat is het uurloon van jouw medewerker? Het uurloon berekenen wordt steeds relevanter. In veel branches is dit al de gewoonte en in 2024 komt er ook een wettelijk minimum uurloon. Tips voor een juiste berekening.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Vrijwel alle salarissen omhoog in 2024, stijging het grootst bij minimumlonen

Vrijwel alle werknemers in Nederland gaan er begin 2024 in loon op vooruit. Jan Modaal, met een brutoloon van 3.395,06 euro, ontvangt komend jaar netto 79,17 euro meer per maand. De stijging is het grootst voor mensen die een minimumloon verdienen.

4. Nieuwe cao RET: grootste loonsprong in decennia

Met de nieuwe RET cao krijgt een groot deel van de werknemers er 14 tot 20% bij in anderhalf jaar tijd. De cao gaat in op 1 januari 2024 en loopt tot 1 juli 2025. Angelique Heijnen, directeur P&O van de RET: “Met deze nieuwe cao-afspraak maken we een loonsprong zoals we die in de afgelopen decennia niet hebben gezien. 

5. Hoe hoog is de thuiswerkvergoeding in 2024?

Werknemers die thuis werken kun je compenseren met een vergoeding. Je mag een bepaalde thuiswerkvergoeding geven zonder dat je er belasting over betaalt. Hoe hoog is de belastingvrije thuiswerkvergoeding in 2024? Wat zijn de voorwaarden? Een uitleg voor werkgevers.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl