Naast onze eigen artikelen, lezen wij natuurlijk ook veel interessante dingen over arbeidsvoorwaarden elders op het web. Deze content bundelen wij elke week voor jullie met een korte introductie per artikel. Hierdoor kan je snel zien wat jouw interesse heeft en welk artikel je volledig wilt lezen. 

1. Onze arbeidsovereenkomst is een mooi visitekaartje geworden

Sociaal Werk Nederland is de brancheorganisatie voor het sociaal werk in Nederland. Voor de zeer diverse achterban maakte de organisatie met hulp van AWVN een nieuwe modelarbeidsovereenkomst die uitgaat van samenwerking en vertrouwen. ‘Hij leest lekker weg. We krijgen alleen maar positieve reacties’, zegt Radia Abba- van Koolwijk, arbeidsjurist bij Sociaal Werk Nederland

2. Deze Nederlandse topbestuurders hebben zondag al een minimumjaarloon binnen

Aanstaande zondag hebben de 16 meest invloedrijke ceo’s van Nederland gemiddeld al net zoveel verdiend als een minimumloner in een heel jaar. Dat blijkt uit onderzoek van FNV, dat zondag daarom uitroept tot Fat Cat Day.

Meer weten over het financieel fit maken / houden van jouw werknemers? Check hier ons artikel die wij samen hebben geschreven met Salarise. 

3. Londen zet zich schrap voor nieuwe metrostaking

De Londense metro rijdt het grootste deel van volgende week waarschijnlijk niet. Leden van de vakbond RMT gaan staken voor meer loon. De laatste onderhandelingen met de werkgever die de actie zouden kunnen voorkomen, hebben niets opgeleverd.

4. Werkloosheid in Europa zakt naar laagste niveau ooit

De werkloosheid in de eurolanden is weer gedaald naar het laagste niveau ooit. In november was 6,4 procent van de beroepsbevolking werkloos, tegen 6,5 procent een maand eerder. Bijzonder is dat dit gebeurt in een tijd waarin de economie afremt.

Dit nieuwsoverzicht is geschreven door Paul Brink. Founder van Not Secondary en mede-eigenaar van ArbeidsvoorwaardenNieuws.nl. Heb je suggesties voor het overzicht, of wil je iets anders delen. Neem dan contact met ons op via info@arbeidsvoorwaardennieuws.nl